dag 1 verkenning San Jose

Na 18 uur vliegen, wachten ... en nog eens wachten komen we rond kwart voor tien in ons hotel in koloniale stijl aan. Douchen en slapen is alles wat er nu nog moet.De kamer ruikt naar boenwas en ziet er klassiek uit. Het geheel wordt kompleet met openslaande deuren die niet dicht kunnen, druk nachtelijk verkeer buiten een airco remote die zoek is en eenwerkelijk perfecte douche. Slapen lukt maar een paar uurtjes en om kwart voor zes zijn we al weer uit de veren.
Het ontbijt smaakt. We hebben de bonen met rijst en hete salsa saus ook maar geprobeerd. Dit eten de locals hier 3 x p. dag.Smaakt trouwens prima. Tijdens het ontbijt echt kennis gemaakt met iedereen. Leuke groep. Er zijn reisgenoten bij die hun 12 Djoserreis maken.Het meerendeel is boven de veertig.Steven heeft twee twintigers (broer en zus) als leeftijdgenoten. Patrick is de reisbegeleider. Hij werkt al 8 jaar voor Djoser is heel erg met de natuur begaan en fotograaf. Behalve bij de midden Amerikareizen is hij ook regelmatig te vinden in Afrika en het verre oosten. Onze chauffeur Roy spr4eekt drie woorden engels en gebruikt verder zijn handen en voeten....
Na een eerste briefing heeft Patrick ons wat rondgeleid door de stad. Een uurtje later dronken we met een deel van de groep al "the best cappuchino of south america sir!De ober had volgens mij gelijk. In het "gold en currency museum" hebben we een tijd lang rondgeneusd. Daar was ook werk van Sofia Ruiz te bewonderen. Een bezoekje aan een "zuidamerikaans georganiseerde Sundays" en "handen en voeten spaans" over de topping en saus maakte de ochtend helemaal af. We hebben e3r meteen stevig de pas ingezet en via allerlei buitenwijken en een stukje "verdwalen" in een niet zo fijne buurt (ja dat kunnen we ook...) zijn we uiteindeijk in het Sabadapark beland.
Een oase van rust in een stad die krioelt van de mensen en het verkeer en waar alles ongeorganiseerd goed loopt. Het leven is hier wel even anders dan bij ons.Alles gebeurt op straat en iedereen heeft zijn eigen spelregels. De Costaricanen zijn heel vriendelijk en gemakkelijk in de omgang maar onverstaanbaar.
De zwervers krijgen ook hier een beetje de overhand in het straatbeeld. Ze doen geen vlieg kwaad. Na een heftig verhaal van vijf minuten van één zo'n "rastaman" wisten we nog niet waar het over ging. Het had iets met waterfietsen naar Amerika te maken of zo. Uiteindelijk bleek het om dollars om te eten te gaan dat ging dus mooi niet door. met een vriendelijke "box" beweging ging ie er weer lachend van door.
We hebben vast wat foto's verzameld om jullie een kleine indruk te geven van het leven hier. Morgenochtend vertrekken we naar het regenwoud van Monteverde voor meer spannende avonturen. Jullie horen weer van ons.

Reacties 3

Toos & Jose 06-08-2013 11:30

Hoi Rob en Steven....
Leuk om jullie op deze manier te volgen tijdens jullie vakantie in Costa Rica.... We hebben gelijk jullie foto's bekeken en kunnen zo een beetje meegenieten van al jullie indrukken.
We kijken uit naar het volgende verslag....veel plezier en doe voorzichtig

Thessa 07-08-2013 08:55

Hoi pap en steven!

Aangezien ik geen facebook heb, ben ik superblij dat ik jullie via deze site kan volgen!
Leuk om te lezen wat jullie tot nu toe meegemaakt hebben hoor! Waarschijnlijk gaan jullie nog veel meer toffe avonturen beleven, ik zie de foto's en verhalen graag tegemoet!
Veel plezier!

xx Thessa

Mariëtte 07-08-2013 19:34

ik(rosan) zit hier mooie foto's te bekijken en heb reisverslag gelezen. dit samen met oma oma zegt dat ze het geweldig vindt zo een reis. misschien kan ze een volgende keer mee (in een rugzak??)
nog hele fijne voortzetting van vakantie xx

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer